mindthegap_hansvanrooij

Mind The Gap en Crazy Monkeyz zorgen voor mooie benefietavond
Op de website van Amstesty international Gemert heeft Herman een mooi stukje geschreven naar aanleiding van ons optreden op 11 april en ter nagedachtenis van onze Hans.

Zie hier het hele artikel:

Hans van Rooij (zie foto) was een gepassioneerd mens. Met zijn band Mind The Gap, waar hij in drumde, wilde hij graag een keer voor Amnesty in de Bunker komen spelen. De afspraak werd gemaakt en de datum lag al vast, maar door omstandigheden is het er niet van gekomen. Hans is helaas eind vorig jaar overleden, veel te jong.

Gelukkig heeft de band in de persoon van André Verstappen een uitstekende nieuwe drummer als vervanging voor Hans gevonden. Na een aantal repetities werd het tijd om weer aan optredens te gaan denken. Een van de eerste optredens van Mind The Gap in de nieuwe samenstelling moest natuurlijk wel in Gemert zijn. Het vond plaats op 11 april in de Bunker.  Met het bekende petje van Hans als herinnering hangend aan het drumstel zorgde Mind The Gap voor een fantastisch optreden. Met hun eigenwijze repertoirekeuze van vrij onbekende covers uitgevoerd in eigen arrangement gaven ze een boeiende show, en wisten het talrijke publiek prima te vermaken.

Hans voelde aanwezig, en zou trots geweest zijn.

Het voorprogramma werd verzorgd door de jonge Aarlese band de Crazy Monkeyz (zie foto) . Eigen nummers aangevuld met stevige covers, vertolkt op een zelfverzekerde en professionele wijze. Van deze band gaan we nog veel horen.

Het publiek beloonde de bands met een goed gevulde collectepot voor Amnesty. De opbrengst gaat naar het<span “>Eritrean Community Women’s Center in Tel Aviv, die zorgt voor opvang van vrouwelijke vluchtelingen, die na een vreselijke tocht getraumatiseerd in Israël zijn aangekomen.

Amnesty heeft veel handtekeningen op kunnen halen voor de Molukse leraar Johan Teterissa. Nadat hij samen met 22 anderen een dans had opgevoerd waarbij ze de vlag van de Zuid-Molukken toonden, werd hij gearresteerd. Johan werd tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij werd herhaaldelijk gemarteld. Amnesty beschouwt Johan Teterissa als gewetensgevangene, die alleen maar op vreedzame wijze gebruikmaakte van zijn recht op vrije meningsuiting. In de petitie wordt gevraagd om zijn onmiddellijke vrijlating. De petitie is ook online te ondertekenen.

De volgende benefietavond is op zaterdag 3 mei. dan vindt het traditionele bevrijdingsfestival plaats, zie elders op deze site.

Bron:

http://www.gemert-bakel.amnesty.nl/index.php/artikelen/benefietconcerten/30-benefietconcerten-2014/123-crazy-monkeyz-en-mind-the-gap-zorgen-voor-mooie-benefietavond

[BACK TO MAIN]